Jak doplnit pokožce elasticitu?

 

JAK DOPLNIT POKOŽCE ELASTICITU?

 

Nejen věkem, ale i změnami hmotnosti ztrácí pokožka těla, potažmo obličeje ty správné a pevné kontury. Co dělat, aby zůstaly co nejdéle svěží, pružné a mladistvé?

Prima pocit ze sebe samého a dobrý pocit ze vzhledu je nenahraditelným vjemem. Buď jej zpochybňujeme, nebo posilujeme. To je odvislé do toho jak se cítíme a co prožíváme, i jak se vidíme i my sami.

 

Péče o sebe sama je důležitá, protože když se cítíme v pohodě my, vnímá to od nás i okolí v souvztažnosti k němu - jsme vstřícnější, milejší i sebevědomější. To vše a ještě více zmůže dobrý pocit a osobitý vzhled. A můžeme si s ním dnes efektivně pomoci. Doba je taková, že tomu nahrává.

 

Tak dejte vale nedobrým pocitům i povolené pokožky a pleti! Vyzkoušejte naše tipy, jak ji mít pěknou, pevnou a svěží. Řešení jsou, a nemusí jím být to nejradikálnější – plastická chirurgie. Jsou i mnohem mírnější metody, jak docílit značné proměny k lepšímu. A bez bolestí po zákroku a sáhodlouhé rekonvalescenci.

 

Masírovat a masírovat!

Ano masáž pleti je skvělým pomocníkem – masírujte rukama, kartáčkem, žínkou, lufou. Samostatně, při sprchování, i při vtírání kosmetických přípravků. A když k tomu zvolíte takové, které podporující pevnost a hydrataci pokožky, naráz jí dodáte výživu. Ta zajistí spolu s masáží výrazné zlepšení vzhledu pleti. Nenanášejte si krémy, ale vmasírovávejte si je do pleti.

 

Věděli jste dámy, že existuje spešl kartáček k masáži pokožky celého těla a jeden ještě jemnější na pleť obličeje? Masírujte 2 až 3 minuty. Kůže se prokrví, odbourají se její staré kousky a nastartuje lymfatický systém. 

 

Cvičíš, cvičím, cvičíme

Další možností je cvičení. Ano, nemylte se, i obličej lze cvičit. Znáte jógu? I v ní jsou cviky na obličej. Takové vyplazování jazyka, nebo špulení úst do polibku, nebo rádoby zívání má velký efekt – na obličej, jeho elasticitu, minimum vrásek a i hladký krk. Celkově cvičení a pohyb je výborným lékem na pevnou a svěží pokožku celého těla, potažmo obličeje. Samozřejmě nic není zadarmo, a chce to trpělivost a hlavně pravidelnost.

 

Komprese to unese

Ano, dnešní doba napomáhá mnohému, i krásné tajli a štíhlosti kompresním prádlem.  Stahovací prádlo a ponožky jsou prima pomůckou pro udržení elastické a pružné pokožky těla. Samozřejmě takto nelze řešit obličejové partie. Ala i tak vám kompresní prádlo při dlouhodobém nošení pomůže zformovat tajli i vyhladit pokožku (od celulitidy i strií).

Správná strava

Ano i vhodně zvolená a pravidelné, vyvážená strava má na pleť nemalý dopad. To, jak pokožka vypadá, ovlivňuje rapidně jídlo a životní styl. Lze jím docela dost kůži vyživit nebo naopak poškodit. Nakrmte tu svojí těmi správnými živinami potřebnými pro její mladistvý, svěží a pružný vzhled. Ideální položkou na talíři jsou potraviny bohaté na vitamíny, aminokyseliny, omega-3 mastné kyseliny a minerální látky. Které to jsou? Především ovoce a zelenina, ryby a ořechy, drůbeží maso (obzvláště krůtí) a telecí játra.

 

Vacupres a spol.

Dalšími možnostmi jsou lymfatické masáže – ruční a strojové. Pomohou obnovit elasticitu kůže a dnes jsou velmi oblíbenou variantou řešení. Ta ruční je efektivnější, nežli přístrojová. Je to dáno citem v rukách maséra, který dokáže nalézt i ty nejemnější drobné spasmy, a dobře je zpracovat. Obě lymfatické masáže dopřejí tělu zpevnění, pročištění a prokrvení kůže, zlepší tok výživy a kyslíku, čímž se startuje větší pružnost a zpevnění.

 

Laser a spol.

Vypnutí pleti lze získat i v centrech estetické péče za pomoci biostimulačního laseru a radiofrekvenčního přístroje. Ty podpoří produkci kolagenu v pokožce, jelikož tato terapie přesně zacílena na kolagenová vlákna. Startuje se tím tvorba nového kolagenu, který pokožku zpevňuje a činí ji pružnou. Tyto procedury nabízejí mnohá centra estetické péče.
 

Zdroj foto:Facebook.com

Autor: Pavla Jelínková

 

 

 

 

 

 

Kontaktní informace

Platan Clinique – centrum estetické péče

Klinika Praha
Lidická 16, Praha 5

 


Klinika Olomouc
Dlouhá 524/28, Olomouc – Lazce

Otevírací doba

Klinika Praha
po - pá: dle objednávek


Klinika Olomouc
po – pá: 9:00h - 17:00h
dle objednávek
 

Rezervace

Rezervace Praha: 775 718 927
Rezervace Olomouc: 774 151 330

E-mail: info@platanclinique.cz

 

 

Ochrana osobnosti Obchodní podmínky Zásady ochrany osobních údajů Kariéra Kontraindikace Máte dotaz či připomínku?
Máte dotaz či připomínku ?