(Ne)správné odličování

Jak na správné odlíčení?

Vaše pleť dámy potřebuje nejrůznější péči. Co je však jedním z největších prohřešků? Často se zapomíná na to, jak pleť správně a důkladně odlíčit, což je jedním ze základních „kamenů“ péče o pleť.

 

Špatně odlíčená pleť nemůže v noci dýchat, což je zvláště důležité, neboť přes noc se regeneruje. Ucpané póry či dokonce nalíčené oči jí to neusnadňují a pleť pak vypadá nezdravě, mohou se objevit pupínky a celkově je pokožka zašedlá. Jak tedy správně postupovat?

Nepoužívejte agresivní kosmetické přípravky

Každá pleť je jiná, lze proto použít kosmetiku vhodnou pro váš typ. Již mnoho bylo napsáno o tom, že je dobré vyhýbat se přípravkům s obsahem alkoholu, ten pleť vysušují a podporují tvorbu kožního mazu.

 

Netlačit!

Mnoho žen podlehne mýtu, že když na odličovací tampón řádně zatlačí, látky se dostanou hlouběji do kůže. Na místě je třeba jemnosti, jemných tahů. Nedrhnout prosím.

 

Tampónky měňte

Jakmile jsou jednou zašpiněné, odličování je kontraproduktivní, proto je třeba během odličování tampónky často měnit. Nečistoty, které na nich ulpí, totiž přenášíte zpět na pleť, a to nechcete, viďte?

Od očí

Nejlepší je začít s odličováním očí, ostatně to pro mnohé z vás jistě není žádná novinka. Nejvíce líčidel je totiž pravidelně na očích. Je třeba použít tonika, které je výhradně určeno k odlíčení očí, jinak může dojít k slzení a pálení. Přesto voděodolnou řasenku odstraníte pouze olejovým odličovačem. I bylinné a rostlinné preparáty jdou očím k duhu, jsou velmi šetrné a vyživující.  

 

Ke krku a dekoltu

Na krku se nejvíce podepíše stáří, jelikož kůže na krku je velmi jemná a nejdříve se na ní projevují vrásky. Odličujte směrem od brady až dolů k dekoltu.

 

Zdroj: Pixabay.com

 

 

Kontaktní informace

Platan Clinique – centrum estetické péče

Klinika Praha
Lidická 16, Praha 5

 


Klinika Olomouc
Dlouhá 524/28, Olomouc – Lazce

Otevírací doba

Klinika Praha
po - pá: dle objednávek


Klinika Olomouc
po – pá: 9:00h - 17:00h
dle objednávek
 

Rezervace

Rezervace Praha: 775 718 927
Rezervace Olomouc: 774 151 330

E-mail: info@platanclinique.cz

 

 

Ochrana osobnosti Obchodní podmínky Zásady ochrany osobních údajů Kariéra Kontraindikace Máte dotaz či připomínku?
Máte dotaz či připomínku ?