Není pleť jako pleť – je to věda!

Není pleť jako pleť!

Ideálem je mít pleť hladkou a bezchybnou, tak jak to vidíme u dam na starých obrazech. I ty však mohou být vyretušovány, neboť jen málokterá zcela bezvadnou pletí oplývala.

Nejhorší stav zažívá pokožka v pubertě, ale i potom se na pleti mohou objevovat různé nedostatky.

Podporují je i znečištění životního prostředí a používání nesprávných kosmetických přípravků. To vše působí na naši pleť nepříznivě. Abyste eliminovali příznaky, je třeba znát typ vaší pleti. Víte jaká je ta vaše?

Mastná pleť

Charakteristické jsou velké či ucpané póry, zvýšená produkce mazu a lesknoucí se pleť. Taková pleť potřebuje správně vyčistit jak večer, tak i ráno.

Není žádoucí ji však přehnaně vysušovat, produkce mazu se pak ještě zhorší. Je zapotřebí vyhnout se mastným krémům, spíše je na místě použít lehké hydratační emulze, které zároveň dezinfikují.

Suchá pleť

Tato pleť nemá viditelné póry, ale často se napíná a svědí, taktéž je náchylná k tvorbě vrásek. Jak ji ošetřovat? Nikdy nepoužívat tonika s alkoholem ani drsnější peelingové odličovací přípravky, tím se vše jen zhorší. Vhodné jsou přípravky s panthenolem, vitaminem E. Také můžete použít výživné krámy, jenž zklidňují podráždení. I make-up je vhodný právě ten, který obsahuje olej, naopak neprospívají pudry.

Normální pleť

Zdá se, že toto by mohla být pleť ideální, ale i na ní se čas od času vyskytne nějaká chybička. Někdy také bývá podrážděná, je vhodné proto použít jemné hydratační přípravky. Lze si pomoci i antiaging (protivráskové) krémy, vždy vybírejte spíše podle věku.

Smíšená pleť

Tato pleť má příznaky mastné i suché pleti. Tzv. T-zóna – čelo, nos, brada je mastnějšího charakteru a objevují se zde rozšířené póry. Líce jsou naopak suché a tvoří se na nich častěji vrásky. Zde je čištění komplikovanější, je třeba vysušit T-zónu a přitom nevysušit tváře.

Jak na tu vaši pleť?

  • Používejte přípravky, které důkladně vyčistí póry a stáhnou lesk z mastné části obličeje, ale zároveň nezhorší hydrataci na suchých místech obličeje.
  • Pokud nemáte speciální přípravek pro smíšenou pleť, vyzkoušejte micelární vody.

A pamatujte dámy: Co žena, to jiný typ pleti.

Ale naštěstí současnost přináší řadu přípravků a specializovaných pracovišť, kde vám určitě rádi poradí.

Kontaktní informace

Platan Clinique – centrum estetické péče

Klinika Praha
Lidická 16, Praha 5

 


Klinika Olomouc
Dlouhá 524/28, Olomouc – Lazce

Otevírací doba

Klinika Praha
po - pá: dle objednávek


Klinika Olomouc
po – pá: 9:00h - 17:00h
dle objednávek
 

Rezervace

Rezervace Praha: 775 718 927
Rezervace Olomouc: 774 151 330

E-mail: info@platanclinique.cz

 

 

Ochrana osobnosti Obchodní podmínky Zásady ochrany osobních údajů Kariéra Kontraindikace Máte dotaz či připomínku?
Máte dotaz či připomínku ?