Tajemství čisté pleti

Tajemtví čisté pleti

Znáte ho dámy (a pánové)? Víte čím to, že někdo má pleť jako alabastr a jiný samý pupínek a potýká se s vyrážkami, ekzémy i akné? To poslední jmenované není již dnes výsadou jen puberťáků. Výsevy akné trpí lidé všeho věku, i ti 40+. Jaké je tedy tajemství čisté pleti?

Jestli čekáte kázání o zdravém stravování, životosprávě, životním stylu, cvičení a péči o sebe sama, tak se nedočkáte :-). To jsou pojmy a slova, jež jsou natolik zprofanovaná a proláknutá, že je není snad nutno vůbec připomínat a zmiňovat.

A také proč, když i navzdory tomu, že budete vše dodržovat, jíst správně, žít správně a pečovat o sebe i pokožku, mnohdy se vyrážkám a ekzémům nevyhnete. Prostě někdo to tak má. A právě pro ty z vás, kdo se s tím potýkají, mám jedno řešení. Nebo chcete li jinak řečeno – tip na něj.

Je jím jedna domácí surovina, kterou míváte doma mnozí a jež je překvapivě účinná na zvládání všeho zmíněného na pokožce a pleti. Jste zvědaví? Nebudu vás tedy dále napínat. Tou domácí surovinou je jablečný ocet.

Jistě jste o účincích jablečného octa slyšeli. Mnohé, (ale až nyní dokonce vědecké studie) potvrdily jeho efektivitu při péči o pleť a to především tváře a obličeje. Pomáhá zde při ekzémech, vyrážkách, růžovce i akné.

Síla jablečného octa je v jeho 

  • obsahu betakarotenu, který podporuje a regeneruje buňky
  • obsahu draslíku, který léčí alergie a reguluje pH pokožky
  • obsahu mnoha železa, vápníku, hořčíku, síry, draslíku, sodíku, fosforu, což vše posiluje imunitu a ničí ekzematické projevy
  • obsahem kyseliny mléčné a jablečné, které mají silný antibakteriální a protizánětlivý efekt, tlumí svědění a vyhlazují pokožku, působí preventivně proti zánětům
  • vázání a odplavování toxinů z těla

A tak aplikace jablečného octa na pokožku má významný zdravotní efekt a přínos, jehož výsledkem je krásnější, mladší a zdravější pleť. Při aplikaci dbejte na správný poměr, když je jablečný ocet nutno zředit vodou v poměru 1:1. Vyšší poměr octa se nedoporučuje.

Co dosáhnete využití jablečného octa na pleť?

  • Vyléčení akné – díky kyselině jablečné s antibakteriálními, antimykotickými a protivirovými účinky je výbornou zbraní na akné.
  • Detox pleti – vyruší toxiny z kůže, čistí ji a rozzáří.
  • Zmizíkuje pigmentové skvrny a předchází jejich tvorbě. Při aplikaci na ně tamponek namočený v jablečném octu (v poměru 1:1 s vodou) na místě chvíli podržte. Ideálně toto provádějte 1x týdně.
  • Liftingový efekt – ano, jablečný ocet působí na vyhlazení a zmírnění tvorby vrásek. I v tomto případě přikládejte tamponek na dané místo a nechejte chvíli působit, poté omyjte vlažnou vodou. Týdenní aplikace bude mít po cca dva tři měsíce zajímavý a potěšující efekt.   
  • Vyladění pH pokožky – ocet odstraňuje nadbytek mazu a vyrovnává pH, přičemž tvorbu mazu i reguluje a pokožka bude správně a symetricky „promazána“.

Na zdraví!

Mimo aplikaci na pokožku, lze jablečný ocet i užívat vnitřně. To podpoří vnější efekt a preventivně brání dalším výskytům ekzematických projevů, vyrážek i akné. Také je to silný pomocník obranyschopnosti organismu. I zde ocet řeďte, a to tak že do sklenky vody vlijte čajovou lžičku octa a směs vypijte. Preventivně postačí 1x týdně, při výsevu problémů 2–3x denně. 

Jablíčka do vany

Další možností je udělat si s jablečným octem koupel. Ta působí na pleť celého těla. Do vany s příjemně teplou vodou vlijte půl sklenky jablečného octa, zapalte svíčku, relaxujte a užijte si koupel.   

Medové potěšení

Vynikající je spojení jablečného octa s medem, když si dáte sklenku vody, v níž si smícháte dvě čajové lžičky octa, jednu lžíci medu a vypijte. Opět tímto aktem podpoříte vnitřně prevenci výskytu kožních problémů.

Kontaktní informace

Platan Clinique – centrum estetické péče

Klinika Praha
Lidická 16, Praha 5

 


Klinika Olomouc
Dlouhá 524/28, Olomouc – Lazce

Otevírací doba

Klinika Praha
po - pá: dle objednávek


Klinika Olomouc
po – pá: 9:00h - 17:00h
dle objednávek
 

Rezervace

Rezervace Praha: 775 718 927
Rezervace Olomouc: 774 151 330

E-mail: info@platanclinique.cz

 

 

Ochrana osobnosti Obchodní podmínky Zásady ochrany osobních údajů Kariéra Kontraindikace Máte dotaz či připomínku?
Máte dotaz či připomínku ?