V zimě s kůží na trh

V ZIMĚ S KŮŽÍ NA TRH

O kůži, která bývá v zimě vystavena počasí, je záhodno pečovat jinak, než ve zbývajících obdobích roku. Jde hlavně o pleť na obličeji, o krk, dekolt, ruce.

Čím je zimní období jiné? Jednak je chladněji, větrno, občas mrzne a je to s podivem, ale toto počasí více kůži vysušuje. Nejhorší jsou přechody mezi zahřátými a suchými interiéry našich domovů, pracovišť a dalších míst, která navštěvujeme a venkovním chladným počasím. Jakmile opustíme vyhřátou budovu, kůže schne. Schne i uvnitř, pokud topíme ústředním topením.

Co způsobuje zima s pokožkou?
Někteří lidé nástup zimy ihned zaznamenávají suchou pokožkou na rukou nebo nohou. A mnoho osob pozoruje změny i na pleti tváře. Nastat může drobné praskání a olupování kůže, někdy dokonce její zanícení.

Co proti tomu dělat?

  • V prvé řadě musíme vědět, jaký máme typ pleti. To nám zjistí dermatolog, popř. jiný odborník. Pro zimní období jsou pro ošetření pleti více vhodné přípravky s olejovým základem, popř. s vazelínou, raději než na bázi vody, glycerinu nebo dokonce alkoholu. Mimochodem - olejový základ mívají např. noční krémy. Pozor však na to, že ne všechny olejové krémy jsou vhodné na obličej.
  • Dobrou volbou jsou opalovací krémy. Zimní slunce a sníh spolu dobře spolupracují na možném poškození naší kůže. Ošetření takovým krémem před odchodem ven je dobrou volbou. Ruce produkují méně kožního tuku, proto se na nich suchý vzduch projeví nejdříve. Pokud můžete, noste venku rukavice. Pozor však na vlhké rukavice, ty způsobí více škody, než užitku. To stejné platí o ponožkách.
  • Většina druhů topení vysušuje vzduch. Chceme-li pro naši kůži to nejlepší, je záhodno vybavit takovou místnost našeho dlouhodobého pobytu zvlhčovačem vzduchu. A nevěřte tomu, že pití vody hydratuje kůži. Tohle je spíše mýtus. Například v lázních, kde pitná kůra nutí pacienty pít denně několik litrů vody, můžeme nalézt osoby s velmi vysušenou pokožkou. Pít vodu není špatné, ale i toto prosím s mírou.
  • Po pobytu venku je jistě velmi příjemná horká vana. Pro pokožku je však lepší "jen" teplá. A nijak dlouhá. Pokud chcete pro kůži udělat něco navíc, přidejte do vody ovesné vločky. A poslední drobná rada - noste sebou lůj na rty (pokud je nechcete mít rozpraskané). 

Kontaktní informace

Platan Clinique – centrum estetické péče

Klinika Praha
Lidická 16, Praha 5

 


Klinika Olomouc
Dlouhá 524/28, Olomouc – Lazce

Otevírací doba

Klinika Praha
po - pá: dle objednávek


Klinika Olomouc
po – pá: 9:00h - 17:00h
dle objednávek
 

Rezervace

Rezervace Praha: 775 718 927
Rezervace Olomouc: 774 151 330

E-mail: info@platanclinique.cz

 

 

Ochrana osobnosti Obchodní podmínky Zásady ochrany osobních údajů Kariéra Kontraindikace Máte dotaz či připomínku?
Máte dotaz či připomínku ?