Citlivá pleť chce zvýšenou péči – jděte na ni přírodní cestou!

 

CITLIVÁ PLEŤ CHCE ZVÝŠENOU PÉČI 

S citlivou pokožkou je to hodně složité. Více, než by se na první pohled zdálo. Proto každý tip je přínosem. Proč tedy namísto klasiky v kosmetickém průmyslu nevyzkoušet něco přírodního?

Každá citlivá pokožka vyžaduje zvýšenou péči. O tom žádná. Také je na místě opatrnost při výběru kosmetiky, krémů, zkrátka všeho k pěstění těla, pleti a kůže. Co takhle zkusit to, co nabízí natura?

Zamezte předčasnému stárnutí pokožky, alergickým reakcím za pomoci toho co nabízí příroda. Dnes i v nabídce obchodů mají vcelku bohaté zastoupení produkty bez parfemace, bez vysokého obsahu chemických látek a bez obsahu alkoholu. Pokud už pro citlivou pokožku nakupujete, tak volte tyto produkty.

Pleť – citlivka potřebuje pořádně vyživovat a pěstit tak, aby byl svěží, mladistvá a neoplývala reakcemi, které nechceme – těmi alergickými. Proto potřebuje striktně pravidelné čištění, hydrataci a „promazávání“ krémy. Alespoň jednou za 14 dní, ale ideálně 1x za týden to chce pleťovou masku – žádnou stahující, ani čistící, ale výživnou. 

A pokud tápete v nabídce pleťových produktů, zkuste naše domácí tipy, ideální pro citlivou a sušší pleť a pokožku. Jsou to de facto produkty z ingrediencí “co dům dal“, tedy takových, které povětšinu máte doma a pak samozřejmě v nich nechybí bylinky.

Bylinková pleťová voda

Čajová lžička heřmánku, šalvěje a měsíčku lékařského se spaří horu vodou a nechá 20 minut luhovat. Pak scedíme a nalijeme do uzavíratelné láhve. Tu uskladníme v lednici. Před použitím nalijte dvě lžíce do misky a nechte v pokojové teplotě stát cca 2 hodiny. Poté používejte jako jakoukoli jinou pleťovou vodu. 

 

Domácí peeling

A to přímo jogurtovo ovesný. Tato jemná čistící směs z jogurtu a ovesných vloček má peeling efekt na pleť, a odstraňuje odumřelé buňky čímž pleť vitalizuje a startuje tvorbu kolagenu, elastinu a prokrvení pokožky. Stačí půl kelímku bílého jogurtu a jednu lžíci ovesných vloček promíchat a 10 minut nechat odležet. Poté nanést na obličej, krk a dekolt. Krouživým pohybem touto směsí místa jemně masírujte 5 minut a poté opláchněte vlažnou vodou.
 

Pleťové mazání

Využijte vepřové sádlo a jeho vlastnosti, které bylo kdysi běžným artiklem k pěstění pleti. I dnes lékaři doporučují (třeba na jizvy po operacích) masírovat je vepřovým sádlem, proč asi? Ideálně ale vždy nesoleným. Protože sádlo je hutné, dobře promaže a vytvoří na pokožce jakýsi film, který ji chrání před vlivy prostředí. Toho lze využít i u citlivé pokožky. Stejně funguje i vazelína. Když zkusíte pleť dvakrát týdně mazat těmito produkty, neprohloupíte. A efekt bude překvapivě příjemný.

 

Zdroj foto: Pixabay.com

 

Autor: Pavla Jelínková

 

Kontaktní informace

Platan Clinique – centrum estetické péče

Klinika Praha
Lidická 16, Praha 5

 


Klinika Olomouc
Dlouhá 524/28, Olomouc – Lazce

Otevírací doba

Klinika Praha
po - pá: dle objednávek


Klinika Olomouc
po – pá: 9:00h - 17:00h
dle objednávek
 

Rezervace

Rezervace Praha: 775 718 927
Rezervace Olomouc: 774 151 330

E-mail: info@platanclinique.cz

 

 

Ochrana osobnosti Obchodní podmínky Zásady ochrany osobních údajů Kariéra Kontraindikace Máte dotaz či připomínku?
Máte dotaz či připomínku ?