Jsem plný/á energie! Elektrizují mi i vlasy!

JSEM PLNÝ/Á ENERGIE, ELEKTRIZUJÍ MI I VLASY

Šílející vlasy, které nechtějí podlehnout zemské tíži a létají okolo vaší hlavy, jak se jim zachce. Trochu to vypadá, jako byste překypovali energií a z toho vám elektrizovali i vlasy. Příčina je však ve statické elektřině. Co s tím?

Snad alespoň jednou toto zažil s vlasy každý z nás. Ale stačí dodržet pár pravidel a zakomponovat je do své péče o vlásky a máte po starostech.

 

VLHČENÍ

Ano i vlasy potřebují vlhčit, tedy hydratovat. To je neopomíjející základ předcházení statiky ve vláskách. Vlasy, jež jsou dostatečně hydratované nemají se statickou elektřinou žádný problém. Suché vlasy oproti tomu ano a – skoro vždy. A jak poznáte, že máte suché vlasy? Určitě nejen na pohled, ale i po zvuku – když je rozčesáváte, nebo se češete, jemně praskají.

 

A jak tedy docílit hydratované vlasy?

 

PRAVIDELNĚ, ALE NEPŘÍLIŠ ČASTO

Své vlásky myjte pravidelně, ale nepříliš často. Příliš časté mytí (např. třikrát i čtyřikrát týdně) je jim na škodu. Vysušuje je a působí jejich lámání a náchylnost ke statické elektřině. Ideální také je, nemýt při každém mytí celé vlasy, ale šamponovat jednou jen konečky a opláchnout, a jindy šamponem umýt vlasy celé až k pokožce hlavy.

 

KVALITNÍ ŠAMPON A MASKA

Volte šampony pečující – pro jemné, poškozené nebo suché vlasy. Tím máte jistotu, že šampon je dostatečně hydratační sám o sobě a vlásky vám zbytečně nevysuší. Dobrým způsobem péče o vlasy je dopřát jim každý týden masku, ideálně hydratační, nebo speciální na vysušené, lámavé a jemné vlasy.

PRAVIDELNĚ BALZAMUJTE

Balzámy na vlasy jsou jistotou. Když je budete po každém mytí vlásků používat, málokdy se vám stane, že zelektrizují a budou dělat rotyku. Krásně vlasy vyživí, hydratují a vyhladí.

 

KDYŽ NIC NEZABÍRÁ

Pokud se vám stane, že přesto vlásky neposlouchají a lítají si okolo hlavy, jak se jim zachce, je tu pomocník – antistatický sprej. Je to rychlá a afektivní pomoc, o níž se zatím moc neví. A skutečně funguje. Navíc jsou po něm vlasy krásně hladké a lesklé.

 

KARTÁČUJTE IONTOVĚ

Mimoto dnes existují i kartáče, které antistatickým efektům předchází.  Tyto iontové hřebelcovače vlasů vyzařují ionty, jež neutralizují náboj ve vlasech a uhlazují je. Statická elektřina má s nimi smůlu a prostě se nekoná. 

 

Zdroj foto: Pixabay.com

Autor: Pavla Jelínková

 

Kontaktní informace

Platan Clinique – centrum estetické péče

Klinika Praha
Lidická 16, Praha 5

 


Klinika Olomouc
Dlouhá 524/28, Olomouc – Lazce

Otevírací doba

Klinika Praha
po - pá: dle objednávek


Klinika Olomouc
po – pá: 9:00h - 17:00h
dle objednávek
 

Rezervace

Rezervace Praha: 775 718 927
Rezervace Olomouc: 774 151 330

E-mail: info@platanclinique.cz

 

 

Ochrana osobnosti Obchodní podmínky Zásady ochrany osobních údajů Kariéra Kontraindikace Máte dotaz či připomínku?
Máte dotaz či připomínku ?