Co navždy skryje strie? My víme!

Co navždy skryje strie? 

 

Ty malé, nepěkné jizvičky dokáží potrápit mnohého člověka – a nejen ženy, ale i muže. I když ženy díky porodům a s tím spojeným i častějším výkyvům váhy na ně trpí více. Ale pravidlo to není. 

 

Strie jsou nejen nepěkné, ale také často bolestivé prasklinky na kůži, které se zajizví. Jsou to jizvičky, jimž se nedá nijak předejít a jejichž odstranění je složité. Co navždy skryje strie?

 

Růst objemu s sebou nese změny pokožky. Ta není mnohdy tak pružná, aby zabránila vzniku prasklinek a tvorbě jizviček – strií. Enormně natažená kůže tak vytváří dárečky, kterých se lze jen těžko zbavit. A někteří mají ke tvorbě strií vyšší sklony než jiní.

 

Čili je to kolotoč, z něhož se dá jen těžko vystoupit. Je to často dáreček, který jste podědili od svých předků. Velkou roli hrají ale i hormony a změny v nich. Hormonální disbalance vede vždy k výkyvům organismu a průvodním projevům – třeba ve formě strií. V nemalé míře má na svědomí tyhle kousky nadváha a obezita.    

 

Jak na strie?

  • Dodržovat zdravou životosprávu s dodatkem vitamínů a minerálů, potřebných pro organismus, potažmo pro pokožku. Tak aby byla co nejpružnější a co nejlépe vyživovaná a zachovala si možnosti (alespoň částečné) regulace nepříjemných projevů.  
  • Držet stále stejnou, anebo přibližnou váhu, a nemít její extrémní výkyvy, které způsobují vnitřní popraskání a tvorbu jizviček vně kůže. 
  • Mít stále dobrý a kvalitní pitný režim, který má obrovský vliv na hydrataci kůže, a její elasticitu.
  • Partie těla, kde se strie nejvíce objevují pravidelně promazávat, i když se na nic jizvičky ještě neobjevily. Často to stačí k prevenci a minimu jejich výsevu.
  • Pravidelnými masážemi lze také pokožku krásně prokrvit a eliminovat strie na minimum, ne li nulu.
  • Využít výživový doping ve formě preparátů s kolagenem a vitamínem E.
  • Hýbat se a cvičit, se zaměřením na problematické partie, čímž posílíte svaly i pokožku.

 

A co skryje strie?

Pokud již strie jsou, ani tehdy naházejte flintu od žita. Minimálně jejich počet i viditelnost můžete omezit. Jak? Využitím kosmetiky a mastí.

  • skvělá je měsíčková mast, a ta s peruánským balzámem ideální
  • na trhu je dnes široká škála krémů a balzámů na strie od různých výrobců
  • nebo přímo masážní krémy na strie
  • značně pomohou také krémy a pleťová mléka s Q10
  • rovněž mají efekt oleje na strie a celulitidu
  • v lékárně pořídíte krémy s bepanthenem, rakytníkem a panthenolem, které jsou fajn na čerstvé strie

 

U všech variant si musíte dámy a pánové sami vyzkoušet, co právě na ty vaše jizvičky funguje. Každopádně je to běh na dlouhou trať, a chce to značnou trpělivost a pravidelně strie danými produkty masírovat, nejen vtírat. 

Babiččiny poklady

Ano, naše babičky si věděly rady i v dobách, kdy žádné produkty cílené na strie nebyly k mání. Mezi pomocníky patřily sádlo (pozor nesolené!), oleje (olivový, bylinkový) a také bylinkové odvary (z měsíčku, kontryhele, kostivalu).

 

Taháky současné doby

A naopak dnešní doba nabízí i další možnosti – návštěva centra estetické péče vám napoví. Poradit se tam a vybrat některou z variant, které na strie nabízejí, je v současnosti stále častější cesta jak s nimi zatočit. Dvě nejčastější varianty jsou laser a mikrodermabraze. Který z nich je právě pro vás nejvhodnější, je dobré řešit v konzultaci s lékaři v centru.

 

Zdroj foto: Pixabay.com

Autor: Pavla Jelínková

Kontaktní informace

Platan Clinique – centrum estetické péče

Klinika Praha
Lidická 16, Praha 5

 


Klinika Olomouc
Dlouhá 524/28, Olomouc – Lazce

Otevírací doba

Klinika Praha
po - pá: dle objednávek


Klinika Olomouc
po – pá: 9:00h - 17:00h
dle objednávek
 

Rezervace

Rezervace Praha: 775 718 927
Rezervace Olomouc: 774 151 330

E-mail: info@platanclinique.cz

 

 

Ochrana osobnosti Obchodní podmínky Zásady ochrany osobních údajů Kariéra Kontraindikace Máte dotaz či připomínku?
Máte dotaz či připomínku ?