Zdraví: Inkontinence a jak s ní bojovat

Inkontinence, tedy nechtěný únik moči, je nepříjemný problém, který postihuje až desetinu světové populace a 2x častěji ženy než muže. Mezi nejčastější příčiny patří u žen oslabení svalů pánevního dna po porodu či při fyzické námaze. U mužů bývá příčinou zvětšení prostaty.  Dočasnou inkontinenci může vyvolat také infekce močových cest. Je to choulostivý problém, o kterém většina postižených velmi nerada mluví a dokonce se i zdráhá ho řešit kvůli pocitu studu.

Co je inkontinence

Pod pojmem inkontinence se nachází nepříjemná porucha udržení moči. Inkontinence je stav, kdy člověk není schopen sám vědomě ovládat vyprazdňování močového měchýře. Pokud tento zpočátku nenápadný problém není řešen včas, může mít významný vliv na kvalitu života.

Porucha udržení moči představuje závažný zdravotní problém, který s sebou nese i řadu psychických a sociálních komplikací. Strach vyplývající z nekontrolovaného úniku moči bývá příčinou „sociální izolace“. Ženy se často vyhýbají sportovním aktivitám, návštěvě kin a divadel z obavy, že v případě potřeby nestihnou včas „doběhnout na toaletu“. Kromě toho může nekontrolovaný únik moči komplikovat i intimní život.

Jak si můžu pomoci

V spoustě případů se doporučuje speciální cvičení na zpevnění svalstva pánevního dna, těžší případy se mohou řešit chirurgicky. Zde mohou i pomoci léky užívané na potíže s prostatou.

Únik moči je pro postiženého velmi stresující. Velkou pomocí zde jsou inkontinenční pomůcky, které dávají pocit jistoty a bezpečí. Moderní pomůcky jsou diskrétní a chrání před vlhkostí i zápachem moči. Jejich široký sortiment umožní každému výběr nejvhodnější varianty podle velikosti a stupně inkontinence.

Pro lehký únik moči poslouží inkontinenční vložky. Jsou anatomicky tvarované, tedy jiné pro ženy a jiné pro muže. Dále se liší podle savosti – znázorněno na obalu počtem kapek. V spoustě případů se doporučuje speciální cvičení na zpevnění svalstva pánevního dna, těžší případy se musí řešit chirurgicky. Zde mohou pomoci léky užívané na potíže s prostatou.

Pro střední a těžší stupeň inkontinence se používají inkontinenční kalhotky. Rozlišujeme kalhotky navlékací (určené pro aktivně se pohybující osoby) a kalhotky s lepicími suchými zipy (vhodnější pro osoby upoutané na lůžko). Péči o inkontinentního pacienta ulehčí také použití inkontinenčních podložek, které chrání postel před případným průtokem moči a speciální kosmetika, ať již jde o čisticí ubrousky nebo ochranné krémy.

Moderní doba si žádá moderní řešení

Všechny zmíněné alternativy Vám sice pomohou, bohužel ale jen na určitou chvíli a cíleně problém neřeší. Naštěstí existuje ideální volba na místě, kde byste ji nejspíše nehledali – v estetické medicíně.

Přístroj INKON-tech využívá technologii vysokovýkonného fokusovaného elektromagnetického pole ke stimulaci hlubokých svalů pánevního dna a obnovení neuromuskulární kontroly. Klíčem k účinnosti je fokusace elektromagnetické energie, hloubka průniku a stimulace celého pánevního dna.

Během jediné procedury INKON-tech dochází k tisícům supramaximálních kontrakcí svalů pánevního dna, což je extrémně důležité v reedukaci svalů u inkontinentních pacientů. Na rozdíl od operace je tato metoda rychlá, bezbolestná a nevyžaduje žádnou rekonvalescenci.

Četné studie účinnost metody dokládají statisticky. Klinický výzkum ukázal, že minimálně 93 % pacientů referovalo významné zlepšení kvality jejich života. Ultrazvukový snímek svalů pánevního dna a močového měchýře ve frontálním pohledu.

Nejčastější dotaz klientů po celém světe:

A co muži a pánevní dno?

Víte že, pevné pánevní dno u mužů podporuje správnou erekci a oddaluje předčasnou ejakulaci? Pevné pánevní svaly poskytují varlatům větší svalovou oporu, zlepšuje se intenzita orgasmu a celkový prožitek ze sexu.

A co otázka těhotenství a pánevního dna?

Právě pevné a zdravé pánevní dno je nezbytně důležité pro příjemný, nekomplikovaný a aktivní průběh vašeho těhotenství. Zároveň snižuje riziko potratu. Vy se pak budete cítit v dobré fyzické a psychické kondici. Rostoucí miminko totiž působí na váš močový měchýř, dochází tak k častému nutkání na močení. V případě, že pánevní dno nebylo před těhotenstvím v dobrém stavu, navyšuje se počet těhotných žen trpící samovolným únikem moči.

Kdo je vhodným kandidátem?

InconTech je skvělou volbou pro ženy jakéhokoli věku, které hledají řešení problému s únikem moči a chtějí zlepšit kvalitu svého života.

Jak dlouhé je ošetření?

Ošetření trvá 30 minut. Zlepšení můžete pozorovat i po jediném ošetření. Dle klinických studií se doporučují 2-3 ošetření pro maximální výsledky.

Jaký je pocit při ošetření? Je bolestivé?

Během ošetření budete pociťovat jemné brnění a kontrakce svalů pánevního dna. Můžete se ihned vrátit k běžným denním činnostem.

Jak rychle se dostaví výsledky?

Zlepšení můžete pozorovat i po jediném ošetření. Výsledky se typicky zlepšují ještě v průběhu několika týdnů.

Nejdůležitější otázka ale stále zůstává, zda už chcete s tímto problémem zatočit jednou provždy. Klinický výzkum ukázal, že minimálně 93 % pacientů referovalo významné zlepšení kvality jejich života. INKON-tech najdete nyní na našich klinikách.

Kontaktní informace

Platan Clinique – centrum estetické péče

Klinika Praha
Lidická 16, Praha 5

 


Klinika Olomouc
Dlouhá 524/28, Olomouc – Lazce

Otevírací doba

Klinika Praha
po - pá: dle objednávek


Klinika Olomouc
po – pá: 9:00h - 17:00h
dle objednávek
 

Rezervace

Rezervace Praha: 775 718 927
Rezervace Olomouc: 774 151 330

E-mail: info@platanclinique.cz

 

 

Ochrana osobnosti Obchodní podmínky Zásady ochrany osobních údajů Kariéra Kontraindikace Máte dotaz či připomínku?
Máte dotaz či připomínku ?