Restartujte svoji pleť: na jaře je nejlepší doba

 

Každé roční období vyžaduje péči o sebe sama potažmo o pleť a pokožku. Jarní období není výjimkou. Základem všeho jsou ale stále stejná pravidla. Po dlouhém zimním období je vaše tělo a pleť v útlumu. Nyní je ten ideální čas na to pokožku, a především pleť připravit. Stačí si udělat plán, v něm jednoduchá pravidla a tyto kroky pravidelně realizovat.

 

Říkejte tomu třeba Jarní restart. Odbourejte postupně ve svém jarním restartu zašedlou a unavenou pokožku z přemíry pobytu uvnitř v přetopených místnostech se suchým vzduchem, z nedostatku slunce, a naopak venkovního přebytku mrazu a chladu.

 

Jak na jarní restart pokožky?

  • Jarní úklid – revidujte své kosmetické pomocníky dle data spotřeby
  • Základem péče je mocná trojka kroků – důkladné a pravidelné čištění, pečlivá hydratace a důsledná ochrana.
  • Pleť čistěte ráno i večer čistícími pleťovými gely, nebo pěnami.
  • Poté tonizujte vhodným tonikem
  • Občas (1-2x týdně) použijte peeling či exfoliační krém
  • Hydratujte jak dostatkem vody tak i kyselinou hyaluronovou 
  • Využijte sluneční ochranu

 

Jarní úklid v kosmetice

Před samotným restartem udělejte inventuru svých zásob. Revidujte veškeré své zásoby kosmetiky i kosmetických pomůcek ve formě houbiček, štětečků a špachtliček. Vše nevyužívané a dlouho uchovávané odstraňte. Zkontrolujte také data spotřeby. Tímto jarním úklidem eliminujete prošlé nebo dlouho uchovávané produkty na pouze čerstvé, využívané a také vhodné pro jaro.

 

Čištění je základem krásné pleti

Aby se po zimě pleť zbavila odumřelých buněk a zašedlosti, je důležité ji pečlivě a pravidelně čistit. Proto pleť čistěte ráno i večer čistícími pleťovými gely, nebo pěnami. Poté ji tonizujte tonikem vhodným pro váš typ pleti. Zhruba 1x týdně můžete použít peeling, který odbourá odumřelé buňky. Pro poctivou čistotu pokožky doporučujeme alespoň 3x ročně OxyGeneo terapii, která vaši pleť osvěží, zbaví odumřelých buněk, okysličí a dodá aktivní látky a nový dech.

 

Kvalitní výsledek si zajistíte s exfoliačním krémem. Je to jemný peelingový krém, který velmi šetrně čistí póry a odstraňuje odumřelé buňky. Mimoto rozjasňuje pleť což podpoří výtažek mořského elastinu, který obsahuje. K dostání v našich centrech.

 

Zakomponujte 1 až 2 x týdně i pleťové masky – doporučujeme detoxikační s liftingovým efektem. Tady pomůže maska Detox and lift of značky Platan clinique, které krásně vyčistí smíšenou, mastnou a aknózní pokožku a záveň vypne vrásky a povadlou pleť. K dostání také v našem centru.

 

Hydratujte mikrojehličkami

Jaro chce intenzivní vzpruhu vaší pleti. Nejlepším pomocníkem jsou mezoterapie neboli mikrojehličkování. Dodáme pleti potřebnou hydrataci, aktivní látky, kyselinu hyaluronovou a dalš koktejly vhodné pro pleť. Hydratovaná pleť je svěží, pružná vypnutá a hebká. 

Pomůže vám i Multi Hydrating Cream, který pleť krásně zvláční a poskytne jí potřebnou a hlubokou hydrataci. Krém je vhodný pro všechny typy pleti. Pleť můžete podpořit i správným pitným režimem. Můžete však využít i hydrataci spolu s liftingem. To umí Lifting Cream, který způsobí zpevnění, osvěžení nejen obličeje, ale i krku a dekoltu. Veškeré produkty jsou k dostání v našich centrech.

 

Využijte sluneční ochranu

Vráskám asi nikdo nezabrání úplně, ale můžete je eliminovat správnou péčí o pleť. K této péči neodmyslitelně patří i ochrana pleti proti slunci a UV záření. Sluníčko je sice příjemné, ale umí udělat pěknou neplechu na nechráněné pokožce. Bez ochrany krému s vyšším SPF faktorem se dnes neobejdete. Pomoci si můžete i tónovacím krémem, i ty dnes obsahují SPF ochranu.

Druhou možností je ochrana před sluncem v podobě gelu Sun Film Face gel s SPF 30, což je luxusní bezolejový a lehce zbarvený opalovací krém lehké konzistence vhodný pro všechny typy pleti. Gel obsahuje antioxidanty, zmírňuje podráždění pokožky a chrání ji před oxidačním stresem. Všechny produkty jsou dostupné v našich centrech.

Kontaktní informace

Platan Clinique – centrum estetické péče

Klinika Praha
Lidická 16, Praha 5

 


Klinika Olomouc
Dlouhá 524/28, Olomouc – Lazce

Otevírací doba

Klinika Praha
po - pá: dle objednávek


Klinika Olomouc
po – pá: 9:00h - 17:00h
dle objednávek
 

Rezervace

Rezervace Praha: 775 718 927
Rezervace Olomouc: 774 151 330

E-mail: info@platanclinique.cz

 

 

Ochrana osobnosti Obchodní podmínky Zásady ochrany osobních údajů Kariéra Kontraindikace Máte dotaz či připomínku?
Máte dotaz či připomínku ?