Labutí šíji lze mít i ve vyšším věku

Labutí šíji lze mít i ve vyšším věku

Ladný a štíhlý krk je to, co muže na ženách hodně přitahuje. Věkem však kontury i rozměry krku bývají jiné, než by jejich majitelky často chtěly. Ale nezoufejte dámy, řešení jsou!

Silnějším krkem ve vyšším věku trpí nejen baculky, ale i ženy štíhlých postav. Je to dáno často hormonálními změnami v organismu, s níž je spojena také značná ztráta elasticity pokožky. Co naplat, věk nelze zastavit. Ale co lze, je pomoci si – kosmetikou, cvičením, i jinak.

A dámy, snad vás utěší informace, že silnější krk, dvojitou bradu a povislé kontury nepostihují jen vás, ale i mužskou část osazenstva planety Země. Ano, tohle řeší starší generace bez rozdílu pohlaví. Někomu jsou tyto sklony dány více či méně i rodově genovým fondem, jiný je skutečně získává až s postupnou narůstající číslovkou věku.

A jak si pomoci?

Především musí člověk sám chtít s tím „něco“dělat. A pak se do toho pustit. Možností je hned několik. A jsou více či méně oblíbené. Jaké?

  • cvičení
  • masáže
  • zábaly
  • estetická péče
  • zákroky

Cvičím, cvičíš, cvičíme!

Cvičení patří k těm nejméně oblíbeným činnostem, a to nejen co se krku a labutí šíje týče. Prostě obecně je člověk tvor pohodlný a nepříliš nadšený a hodně málo aktivní k těmto pohybovým aktivitám. Ovšem najdou se i výjimky. A může to být si dost legrace! Protože nejúčinnějším cvičením je pitvoření se do zrcadla. Ne, neděláme si legraci. Maximální a hodně velké vyplazování jazyka, stisk a cenění zubů, vyslovování samohlásek (a,e,i,o,u) s nadsazenou mimikou a také hlasité vyslovování písmen O a za ním hned X. To jsou nejefektivnější cviky na štíhlý krk.

Zábaly

Jsou prímovým kouskem k redukci krku a návratu ke štíhlosti. Můžete zkusit Priessnitzův zábal,  bylinkový zábal, či zábal s mořskou solí. Vždy vrstvěte suchý šátek, na něj mikrotenový sáček, a až poté položte namočenou látku ve vodě, vodě s mořskou solí či v bylinkách, celé to přiložte namočenu látkou na krk a zavažte. A takto balit krk dva až třikrát denně na půl hodiny. Ideálním materiálem k zábalu je plátno, bavlna, či len.

Masáž

Působí relaxačně a zároveň afektivně ubírá milimetrů. Masírovat krk je vhodné krémem či gelem. Existují krémy a balzámy bylinné, zeštíhlující a přímo k hubnutí. Také anticelulitické. Ano, i ty lze úspěšně na krk využít. Naneste krém po celé ploše krku a krouživými pohyby prstů vmasírujte postupně do pokožky. Také lze přitom stlačovat akupresurní body po bočních stranách krku od uší směrem k ramenům.  Anebo využít masážní váleček, který efektivně pomůže prokrvit kůži a přitom maximálně vstřebat do ní krém.

Estetická péče

Můžete si ji aplikovat sami, za pomoci speciální techniky (za pár stovek dnes pořídíte strojky k redukci povislé pokožky krku). Strojky vypnou a omladí krk, zpevní jej, a zbaví podkožního tuku v oblasti kontur krku, brady i tváří.

Anebo se lze obrátit na některý salon krásy či centrum estetické péče. Tam vás budou opečovávat s maximální efektivitou, a také odborně poradí a vyberou, co na ten zrovna váš krk bude nejefektivnější.

Poslední výkřik zoufalství

Tak nazýváme chirurgické řešení povislé pokožky a kontur krku. Je to rychlé, efektivní ale také značně razantní řešení, jež něco stojí. Určitě by mělo být až „poslední štací“ když nic výše uvedeného nezafunguje.

Kontaktní informace

Platan Clinique – centrum estetické péče

Klinika Praha
Lidická 16, Praha 5

 


Klinika Olomouc
Dlouhá 524/28, Olomouc – Lazce

Otevírací doba

Klinika Praha
po - pá: dle objednávek


Klinika Olomouc
po – pá: 9:00h - 17:00h
dle objednávek
 

Rezervace

Rezervace Praha: 775 718 927
Rezervace Olomouc: 774 151 330

E-mail: info@platanclinique.cz

 

 

Ochrana osobnosti Obchodní podmínky Zásady ochrany osobních údajů Kariéra Kontraindikace Máte dotaz či připomínku?
Máte dotaz či připomínku ?