CO NA DUŠI, TO NA TVÁŘI

Téměř každý den se na sebe díváme do zrcadla. S přibývajícími léty možná častěji nebo intenzívněji než dříve. Projevy stárnutí se na naší tváři samozřejmě projeví jako každému jinému člověku. Někomu dříve a více, jinému později a méně.

Někdo dostane do vínku lepší zdraví, jiný více krásy, další zase mozek fyzikálního génia. Není však potřeba spílat nad vlastní genetickou výbavou. Ta neznamená zdaleka všechno. Za spoustu neduhů si můžeme sami. To jak vypadáme, je ve velké míře odrazem naší duše. Pokud tedy toužíme po krásném těle, je důležité náležitě pečovat i o svou duši.

Krátkodobé nešvary v podobě večírků nebo občasných ponocování kvůli pracovním záležitostem nás „odmění“ maximálně kruhy pod očima nebo vysušenou pletí. Tyto příznaky obvykle tak rychle zmizí, jak rychle se objeví. Pokud to nepřeháníme a napravíme to třeba i následným dostatkem spánku či jiným relaxem, nic hrozného se neděje.

Mnohem horší jsou dlouhotrvající nebo nadmíru intenzívní negativní tělesné a duševní procesy, které se v nás dějí z psychických (stres) či fyzických (nemoc) příčin a následně se na našem těle projeví s delší časovou prodlevou, ale za to na dlouho nebo napořád.

V dnešní době shonu je více než nutné čas od času vypnout. Myslete i na sebe, přestože je to někdy těžké. Zvláště, když je hodně práce, početná rodina, malé děti, starost o domácnost. Každý si ale zaslouží alespoň kousek odpočinku. Nebojte si o něj říct. Kdo jiný si to zaslouží než právě Vy. Jste hnacím motorem celé rodiny a nepostradatelnou osobou, tak právě proto. Pokud si nenajdete denně alespoň chvíli pro sebe, udělejte to určitě alespoň jednou týdně. Pravidelná hodinka dvě by mohly postačit, aby se člověk zastavil vydechl, porozhlédl, zanalyzoval, pochválil se. Není na tom nic špatného, protože Vy sama nejlíp víte, kolik toho pro rodinu a v práci děláte.

Ne nadarmo se říká, že procházka nebo pobyt v přírodě skvěle provětrá hlavu. Na tom opravdu něco je. Závan čerstvého vzduchu a nových vjemů z okolí má opravdu velmi příznivý vliv nejen na zdraví, ale i na mysl. Pokud není zrovna nejvlídnější počasí, často postačí zhlédnutí dobrého filmu nebo přečtení knihy, na kterou jsme si už dlouho mysleli. Není někdy na škodu vrátit se ke koníčkům nebo zálibám, které jsme dělali za „mlada“ nebo naopak zkusit něco, co nás vždycky lákalo a nebyl čas nebo podmínky.

Výčitek aktivit, které zabaví mozek, vyčistí hlavu a rozjasní naši tvář, zdaleka nekončí. Každý člověk si musí ale najít to své, domluvit se se svým partnerem, naplánovat nejen své povinnosti, ale i svůj volný čas a za nějakou dobu se ukáže, že to bylo správné rozhodnutí.

Kontaktní informace

Platan Clinique – centrum estetické péče

Klinika Praha
Lidická 16, Praha 5

 


Klinika Olomouc
Dlouhá 524/28, Olomouc – Lazce

Otevírací doba

Klinika Praha
po - pá: dle objednávek


Klinika Olomouc
po – pá: 9:00h - 17:00h
dle objednávek
 

Rezervace

Rezervace Praha: 775 718 927
Rezervace Olomouc: 774 151 330

E-mail: info@platanclinique.cz

 

 

Ochrana osobnosti Obchodní podmínky Zásady ochrany osobních údajů Kariéra Kontraindikace Máte dotaz či připomínku?
Máte dotaz či připomínku ?