JAK NA KVALITNÍ PÉČI O PLEŤ?

Jak na kvalitní péči o pleť?

Péče o pleť je důležitá a to zvláště v jarních a letních měsících, kdy naše pokožka dostává nejvíce zabrat od všech možných vnějších vlivů. Zatímco v zimě jsme oblečení a krytí, v létě se snažíme naopak oblékat co nejméně, větrat a vystavujeme pokožku, jelikož se snažíme co nejvíc si ulevit od úmorných teplot. Tělo se tak musí vypořádat se zvýšeným UV zářením, smogem, přesuny z klimatizovaných prostorů do venkovních veder nebo větrem. Tím pádem naší pleti může chybět hydratace, ochrana a správná výživa. Nemusíte se ale bát. Máme pro Vás několik zaručených tipů, jak se v teplých měsících starat o svoji pleť a zachovat si tak krásnou tvář.

Chraňte se kvalitními opalovacími prostředky

Zvlášť mladí lidé ochranu před slunečním zářením podceňují. Nesmíme zapomínat, že sluneční paprsky na nás nepůsobí jen na pláži, když ležíme na dece, ale i ve vodě, která aktivně pohlcuje sluneční záření a tím pádem do nás sluníčko dere, i když se koupeme.

Poškozená nebo spálená pokožka poté může způsobovat nadměrné stárnutí pleti a stojí za vznikem nebezpečných nádorů kůže. Proto je nutné se chránit kvalitními opalovacími krémy, másly, nebo oleji, které zaručí ochranu naši pleti. Naše tělo známe dokonale, proto víme, jaký faktor se pro naši pokožku hodí. Nebojte se mazat častěji a silnějším faktorem, i tak se opálíte.

Noste klobouky a čepice

Delším pobytem na přímém horkém letním slunci si koledujeme nejen o poškození pokožky, ale i o zdravotní problémy. Úpal je nepříjemná záležitost a nikdo nechce strávit dovolenou v posteli s nevolností, bolestí hlavy, vysokým tepem a zvýšenou teplotou. Přitom ochrana je jednoduchá a v mnoha směrech také elegantní. Pokud už chcete vyrazit v dopoledních hodinách na pláž, nebo do města, nezapomeňte na pokrývku hlavy a sluneční brýle. Jednoduché ale účinné. Ochráníte tak citlivou pleť na obličeji i své zdraví.

Pravidelná hydratace – klíč k úspěchu

Pravidelná péče a hydratace jsou nejúčinnější prevence proti opotřebení pleti a jejímu stárnutí. Důkladná očista a zvláčnění hydratačními prostředky jsou dvě věci, které by měly probíhat ráno i večer. V letních měsících klidně i přes den, jelikož se naše tělo potí a vylučuje látky skrz pokožku ven společně s vodou. Poohlédněte se po hydratačních krémech, které obsahují kyselinu hyaluronovou.

Dodržujte pitný režim

Člověk přežije bez jídla i několik dní. Bez ovšem už to tak slavné není. Je to zdroj síly a života. A to platí i o naší pokožce. Během horkých letní měsíců vyloučíme skrz pokožku více vody, proto je důležité nezapomínat nosit u sebe vodu a pravidelně pít. Nejenže nebudete ztrácet energii, ale také pomůžete pokožce, aby zůstala hydratovaná a chráněná před zbytečným vysušováním.

Vybavte se inertními líčidly

Líčením a make-upem znemožníme pleti dobře dýchat, navíc kvůli pocení nemusí nalíčený výsledek vydržet celý večer. Když už budete v létě používat líčidla a make-up, vybavte se takových, které neobsahuje konzervanty, barviva a parfermaci. Inertní líčidla naopak slouží jako dobrá ochrana před UV zářením, smogem a modrým světlem.

Dopřejte si profesionální péči

V Platan clinique Vám rádi dopřejeme tu nejlepší péči o Váš obličej i pleť. Díky Anti-Age balíčku bude Vaše pokožka bez vrásek, neustále pevná, pružná a především správně vyživená všemi důleřitými látkami. V ceně jsou totiž dvě špičková ošetření v estetické medicíně.

Pokud přemýšlíte nad omlazením, tak návštěva u nás na klinice je jasná volba. Účinné neinvazivní laserové ošetření pleti včetně zapracování kyseliny hyaluronové přímo do pleti. Bez skalpelu, anestezie a rekonvalescence se zbavíte ochablé pleti. Na letní měsíce a dovolenou ideální možnost.

Odpočívejte a jezte zdravě

To jsou ta nejzákladnější a nejjednodušší pravidla, která by měl zvládnout každý. Spánek je pro regeneraci těla, svalů i pleti důležitý stejně jako pestrá a zdravá strava. Tučná a smažená jídla se nám totiž promítnou nejen v nabraných kilech, ale také v mastné a nezdravě vypadají pleti. Zaměřte se na letní vyváženou kuchyni. Zařaďte do jídelníčku více ryb, ovoce i zeleniny, které jsou bohaté na antioxidanty a vitamíny. Nejenže se budete cítit lehce, ale budete se cítit skvěle i navenek.

Máte nějaké tipy na letní péči o pleť? Neváhejte a podělte se o ně s námi dole v komentářích.

Kontaktní informace

Platan Clinique – centrum estetické péče

Klinika Praha
Lidická 16, Praha 5

 


Klinika Olomouc
Dlouhá 524/28, Olomouc – Lazce

Otevírací doba

Klinika Praha
po - pá: dle objednávek


Klinika Olomouc
po – pá: 9:00h - 17:00h
dle objednávek
 

Rezervace

Rezervace Praha: 775 718 927
Rezervace Olomouc: 774 151 330

E-mail: info@platanclinique.cz

 

 

Ochrana osobnosti Obchodní podmínky Zásady ochrany osobních údajů Kariéra Kontraindikace Máte dotaz či připomínku?
Máte dotaz či připomínku ?