Hubnutí s radostí

Každý z nás je jedinečná osoba a osobnost, a tak jak má každý z nás jinou kvalitu pleti nebo vlasů, další zase jinou postavu, máme i každý různé předpoklady k hubnutí. Někdo nikdy neměl problémy s přebytečnými kily a ani nikdy mít třeba nebude, jiný zase celý život zkouší různé diety a ne a ne trvale zhubnout. Někdy je to otázka fyzická (málo pohybu), někdy je to záležitost spíše matematická (větší příjem než výdej) a někdy psychologická (člověk si může pouze připadat, že je při těle).

Nicméně jsou tyto věci spojená nádoba a tak by se měly i brát. Není možné, aby se člověk dennodenně trápil v posilovně a zajedl to pokaždé bramborákem nebo se ustavičně trápil hlady a měl z toho akorát vystresované tělo i mysl, to přece nemůže logicky fungovat a dlouhodobě už vůbec ne.

Tělo, mysl, strava i pohyb by měly být v rovnováze a harmonii. To, že chce člověk zhubnout, by měl mít však neustále na paměti, pokud o to opravdu stojí. Nemůže se pak stát, že to přehání s jídlem, permanentním nicneděláním nebo s přílišným sebepozorováním. Jak se říká: „všeho moc škodí“. Vždy je také potřeba brát ohledy na aktuální zdravotní stav i věk.

Každému z nás také vyhovuje něco jiného. Jak se říká: „někdo má rád holky, jiný zase vdolky.“ Pro někoho jsou třeba ovesné vločky postrachem ze záhrobí, jiný si bez nich nedokáže představit krásné ráno. Někdo potřebuje při sportu doslova „vybít“ nadbytečnou energii, jiný dává přednost protažení nebo silovým cvikům. Je proto důležité poslouchat své tělo a zjistit, co člověku prospívá po tělesné i psychické stránce.

Největším hnacím motorem je úspěch, a pokud si stanovíme cíle, reálné a nepřehnané, postupně a s rozmyslem si posouváme pomyslnou příčku dál, můžeme mít i z této iniciativy radost a těšit se z dalších úspěšných krůčků. Radost se nám znásobí, pokud si toho všimne okolí, které to zaregistruje určitě a většinou i dříve než my sami.

Vždy je však důležité, aby člověk se svými nedostatky, které nemůže úplně změnit, nebojoval, ale snažil se je změnit na své přednosti, nebo je alespoň hodil za hlavu jako méně podstatné. Vždyť je přece mnohem důležitější, jak se člověk cítí po psychické i fyzické stránce a nebyl ve stresu z toho, co prostě změnit nejde.

Kontaktní informace

Platan Clinique – centrum estetické péče

Klinika Praha
Lidická 16, Praha 5

 


Klinika Olomouc
Dlouhá 524/28, Olomouc – Lazce

Otevírací doba

Klinika Praha
po - pá: dle objednávek


Klinika Olomouc
po – pá: 9:00h - 17:00h
dle objednávek
 

Rezervace

Rezervace Praha: 775 718 927
Rezervace Olomouc: 774 151 330

E-mail: info@platanclinique.cz

 

 

Ochrana osobnosti Obchodní podmínky Zásady ochrany osobních údajů Kariéra Kontraindikace Máte dotaz či připomínku?
Máte dotaz či připomínku ?