Natři to faldíkům s liposukcí!

 

Natři to faldíkům s liposukcí!

Máte nějaké ty faldíky, bojujete s nimi nejrůznějšími způsoby a nic moc nezabírá? A vyzkoušeli jste již liposukci?

Jasně, dieta je možná lepším způsobem nežli sáhnout hned po liposukci. Jenže....ani správně a vhodně zvolenou dietou nelze řešit vše. Některé partie prostě odolávají ve své konstituci i dietám, a  úbytek váhy se projeví všude jinde, jen je zrovinka tam, kde byste si to nejvíce přáli  a potřebovali. Tady je řešením právě liposukce, která dokáže pěkně vytvarovat postavu.

Liposukce je...když...

Obecně je liposukce redukce tuku na problematických partiích lidského těla. A existuje dvojí typ liposukce - invazivní a neinvazivní. Jaký je v nich rozdíl již čiší již z jejich přízvisek - invazivní (invaze, vpád, průnik) do těla, a neinvazivní (bez invaze, bez vpádu a průniku) do těla. Tak ke které se přikloníte - invazivní, či neinvazivní? Jaké v nich jsou konkrétně rozdíly?

Invazivní liposukce

Tato liposukce je odsávání tuku, je to operace, při které je ze zvolených partií ženského nebo mužského těla (ano i muži podstupují liposukci) odsáván přebytečný tuk. Je to řešení vzhledu, péče o tělo a ničení faldíků. Invazivní liposukce patří do kosmetická chirurgie, při níž se tuk odstraňuje za pomocí lékařských přístrojů (cannuly a aspirátoru). Invazivní liposukce se provádí s lokální anestezií, ale i celkovou anestezií.  Kvantum tuku se liší dle uvážení lékaře o zdravotním stavu a tím možnostech každého jednotlivého pacienta, ale i dle využité liposukční metody, mezi nimiž je rozdíl.

Jaké jsou tedy metody invazivní liposukce?

  • Liposukce ultrazvukem, při níž ultrazvuk rozpouští tuk, který se následně šetrně odsává.

  • Laserová liposukce je pro změnu odsátí tuku za použití laseru, s následným obdobně šetrným odsátím tuku.

  • Vibrační liposukce je metoda, kdy vibrující kanyly usnadňují průnik tkání a odsátí tuku.

  • Radiofrekvenční liposukce je dnes nejvyužívanějším a nejšetrnějším způsobem, při němž  se využívá teplo radiofrekvenčního proudu, který umožňuje jednotné tvarování a také dobře vypíná kůži.

  • Tumescentní liposukce, kdy je injekcí naplněna daná partie těla roztokem, jež uvolňuje tuk a ten je poté vějířovitými pohyby kanylou odsáván.

Vždy je to v případě invazivní liposukce zásah do organismu, a bolestivá procedura (po zákroku dost bolí), která vyžaduje následný klidový a upravený režim, spojený s ošetřováním, kontrolami a nošením kompresního prádla.

Neinvazivní liposukce

Při neinvazivním způsobu liposukce není nutná žádná narkóza, ani lokální umrtvení. Do vašeho těla nepronikají žádné lékařské nástroje. Jde o bezbolestné tvarování postavy, odstranění tuku a léčby celulitidy. 

Existuje několik metod neinvazivní liposukce

  • Ultrazvuková neinvazivní liposukce odbourává tukové tkáně pomocí ultrazvukových vln. Tuk je poté vylučován do mezibuněčného prostoru a zpracován metabolismem organismu.

  • Radiofrekvenční neinvazivní liposukce se děje za pomoci radiofrekvenčních vln, díky nimž se tuk vylučuje lymfatickým a cévním systémem.

  • Laserová liposukce je napůl invazivní metoda, kdy se za přispění masážních hlavic a laseru tuk zkapalňuje a odvádí  lymfatickým systémem z těla. Do těla se zavádějí tenká laserová vlákna.

  • Kavitace  je novější metodou neinvazivní liposukce, a je spojením vakua a nízkofrekvenčního ultrazvuku, když vakuum slouží k ohybu pokožky a přilnutí aplikátoru těsně k místu těla. Ultrazvukové vlny poté odbourávají přebytečnou tukovou tkáň a tuk odchází do tkáňového moku, odkud je z těla odveden lymfatickými a močovými cestami.

  • Kryolipolýza je neinvazivní metodou liposukce, která zbavuje tělo tuku za pomoci chladu a zmrazení, které tuk zlikviduje.

Po jakémkoli typu neinvazivní liposukce můžete bez obtíží fungovat v běžném životě. Žádný klidový režim, žádná omezení. jen snad nasadit lehkou stravu, navýšit pitný režim a hodně se hýbat.

Zdroj foto: Facebook.com

Autor: Pavla Jelínková

Kontaktní informace

Platan Clinique – centrum estetické péče

Klinika Praha
Lidická 16, Praha 5

 


Klinika Olomouc
Dlouhá 524/28, Olomouc – Lazce

Otevírací doba

Klinika Praha
po - pá: dle objednávek


Klinika Olomouc
po – pá: 9:00h - 17:00h
dle objednávek
 

Rezervace

Rezervace Praha: 775 718 927
Rezervace Olomouc: 774 151 330

E-mail: info@platanclinique.cz

 

 

Ochrana osobnosti Obchodní podmínky Zásady ochrany osobních údajů Kariéra Kontraindikace Máte dotaz či připomínku?
Máte dotaz či připomínku ?