Péče o řasy

PÉČE O ŘASY

Co vás zaujme na lidských očích (zejména těch ženských) kromě hlubokého a krásného pohledu jako první? Ano, oči nejsou dokonalé, pokud je nerámují výrazné řasy. A tohoto efektu lze dosáhnout různým způsobem, pro denní vzhled nejčastěji stačí řasenka.

Řasy jsou uzpůsobeny k tomu, aby chránily naše oči především před prachem. Padají vám však řasy stejně jako vlasy? Jistě. Horší je, když se tak stává v míře větší než obvykle. V krajním případě může dojít k naprosté ztrátě řas a vede k tomu řada faktorů.

Normální vypadávání

Vypadávání řas patří k normálnímu životnímu cyklu, řasy vypadnou a uvolňují tak místo řasám novým, aby mohly narůst, je to tedy podobné jako s vlasy. A s vlasy máte někdy stejné potíže…

Nemoci fyzické

K nadměrnému vypadávání řas může dojít v důsledku některých nemocí. Například zánět horního víčka nám může způsobit nemalé problémy nejen medicínské, ale i estetické, tedy vypadnutí řas.

Příznaky jsou uslzené nebo naopak suché oči, ale i kožní problémy – řešením je navštívit odborného lékaře, který předepíše antibiotika, respektive oční kapky.

Nemoci psychické

Víte o tom, že existuje psychická porucha, kdy si člověk sám vytrhává nejen řasy, ale i vlasy? Říká se jí trichotilománie a je samozřejmé, že nejhorší příznaky člověk trpí ve stresu, je to podobné, jako když si jiní pro změnu okusují nehty.

Alergie

Pokud člověk přijde do styku s látkou, na niž je alergický, i to může vést ke ztrátě řas. Bohužel dámy, nejčastější příčinou je reakce na oční přípravky. Zde je na místě pochopitelně změna značky kosmetiky. Také kleštičky na řasy jsou pro ně utrpením, jenže co naplat, chcete být přece krásné.

Korekce zraku

Zajímavé také je, jak jsem se dozvěděla, že za ztrátou či nadměrným vypadáváním řas mohou být i naše dioptrie. Pokud vidíte normálně, není v tom problém, může se však stát, že člověk o svém problému pomalu ani neví. Jakmile se vám tedy začne zdát, že špatně vidíte, i zde musí nastoupit odborný lékař či návštěva specializované kliniky.

Přípravky

Dnes již na trhu existují přípravky ve formě různých gelů či gelových řasenek, které růst řas podporují. Na specializovaných klinikách estetické péče vám řasy dokáží dokonce prodloužit a podpořit jejich růst. Mohou pomoci i v případě jizev, které znemožňují řase „probít“ se ven.

Mít dokonalé řasy tedy není takové umění, jen je třeba o ně pečovat. To samé platí ostatně pro celé naše tělo.

Kontaktní informace

Platan Clinique – centrum estetické péče

Klinika Praha
Lidická 16, Praha 5

 


Klinika Olomouc
Dlouhá 524/28, Olomouc – Lazce

Otevírací doba

Klinika Praha
po - pá: dle objednávek


Klinika Olomouc
po – pá: 9:00h - 17:00h
dle objednávek
 

Rezervace

Rezervace Praha: 775 718 927
Rezervace Olomouc: 774 151 330

E-mail: info@platanclinique.cz

 

 

Ochrana osobnosti Obchodní podmínky Zásady ochrany osobních údajů Kariéra Kontraindikace Máte dotaz či připomínku?
Máte dotaz či připomínku ?