Správné čištění pleti jako základ

 

SPRÁVNÉ ČIŠTĚNÍ PLETI JAKO ZÁKLAD

 

Ano, vypadá to jako jednoduchá procedura, ale není to až tak pravda. Základní péče o pleť je o správném a vhodném čištění. Jinak to ostatní a další nemá moc smysl. Souhlasíte s tím dámy (a pánové)?

Jistěže ano! Protože jestliže není vaše pokožka řádně očištěna, nic dalšího nepomůže a závady „na vašem přijímači“ tzn. pleti budou znát a projeví se buď hned, nebo časem. A to nikdo z nás nechce. Póry vaší pleti potřebují provětrat a dýchat. Proto se tolik přikládá důležitost právě důkladnému a správnému čištění.

Jak to děláte vy? Máte už svůj „rituál“ a osvědčený postup, který vám sedí, a jedete podle něj? Anebo zkoušíte a stále hledáte ten správný způsob?

Pár obecných zásad, které je dobré dodržovat:

  • pleť čistěte 2x denně – ráno před líčením i večer po odlíčení
  • nečistěte ji vodou a mýdlem – voda pleť vysušuje a spolu s mýdlem úplně, a někdy až natolik, že se na pokožce tvoří suché šupinky a následkem „přesušení“ se vaše pleť začne ještě více mastit což je reakce, kterou kůže vyrovnává nadměrné vysušení
  • namísto mýdla a vody volte ráno vždy pleťovou vodu nebo tonikum, které pleť očistí a osvěží, když večer čistěte vždy dvoufázově
  • nejprve emulzí či pleťovým mlékem, které pleť očití od nánosu nečistot rozpustných v tucích (smog, prach z deště, zplodiny z dopravy, makeup a líčidla)
  • a poté ještě večer dočistěte pleť pleťovou vodou nebo tonikem, těmi se odbourávají z pleti zase nečistoty rozpustné ve vodě (pot)
  • vytrvejte, dokud tamponek není zcela čistý 
  • až nyní je vhodné nanášet krém – ráno denní, večer noční, nebo případně takový, jež je vhodný na den i noc 

A až v tomto okamžiku po ránu se lze nalíčit, když pod make up používejte bázi určenou pod make-up, dále rozjasňovaní krém na oční okolí a až na to samotný make-up, nebo tónovací krém, který je vhodný na léto, jelikož má lehčí strukturu a konzistenci než klasický make up.

K samotnému očištění využívejte jen přípravky, které máte osvědčené a víte, že vaší pleti sedí – na mladou pokožku kosmetiku pro danou skupinu, na vyzrálou pleť vhodnou zase pro ni. Pokud váháte, nechejte si poradit kosmetičkou, nebo dermatologem, případně obsluhou obchodu. Velmi kvalitní kosmetiku naleznete i v lékárnách. Bez vhodných přípravků nemá čištění ani péče smysl a pleť reaguje, jak nechcete.

Zdroj foto: Facebook.com

Autor: Pavla Jelínková

 

 

Kontaktní informace

Platan Clinique – centrum estetické péče

Klinika Praha
Lidická 16, Praha 5

 


Klinika Olomouc
Dlouhá 524/28, Olomouc – Lazce

Otevírací doba

Klinika Praha
po - pá: dle objednávek


Klinika Olomouc
po – pá: 9:00h - 17:00h
dle objednávek
 

Rezervace

Rezervace Praha: 775 718 927
Rezervace Olomouc: 774 151 330

E-mail: info@platanclinique.cz

 

 

Ochrana osobnosti Obchodní podmínky Zásady ochrany osobních údajů Kariéra Kontraindikace Máte dotaz či připomínku?
Máte dotaz či připomínku ?